Centre d'Estudis Comarcal del Baix Llobregat | Carrer Estelí, 10 | 08980 Sant Feliu de Llobregat

93 666 35 27 cecbll@llobregat.info

Ruta per Santa Coloma de Cervelló · Sender del Parc dels Cirerers – can Salgado

Aquest itinerari ens portarà a recórrer una part del terme municipal de Santa Coloma de Cervelló.

Durant el primer tram, abans de sortir del centre urbà, s’ha de seguir la senyalització horitzontal blanca i verda pròpia dels senders locals. Més endavant, aquesta senyalització està reforçada amb la vertical, amb topònims i distàncies.

Aquest és un itinerari apte per fer a peu o en BTT; fàcil i sense grans desnivells, que transcorre pel medi urbà, però també pel bosc i entre camps de conreu.

L’itinerari té dues variants, una per allargar una mica el recorregut (sota cal Formigueraire) i l’altre, si no es vol passar per les cases de can Ros a l’alçada del paratge de can Codina, es pot anar directament a Can Julià.

Cal remarcar com a punts d’interès el nucli antic de Santa Coloma i la Colònia Güell (que, pel seu valor arquitectònic, té una ruta pròpia), els parcs de la Font del Murri i dels Cirerers i les masies que es poden veure durant el recorregut: can Roc, can Via, can Salgado, can Julià de la Muntanya i can Isbert.

Algunes d’aquestes masies procedeixen d’èpoques anteriors, com la Torre Salvana. D’altres, com can Soler de la Torre (1622), van construir-se més modernament, si fem cas a les dates esculpides a les façanes. Can Isbert, can Julià, la Torre Forés (can Salgado), can Ribot, can Roc, can Via, can Colomer, can Mayol, can Monner i can Comas són algunes de les masies que testimonien un passat esplendorós.