Centre d'Estudis Comarcal del Baix Llobregat | Carrer Estelí, 10 | 08980 Sant Feliu de Llobregat

93 666 35 27 cecbll@llobregat.info

Termes Romanes

Avinguda Maria Girona, cantonada carrer Hospital. Sant Boi de Llobregat

Les termes romanes de Sant Boi són un conjunt de cambres de bany dotades d’un sofisticat sistema de calefacció. A les termes públiques hi tenien lloc, a banda del bany, activitats com l’esport, tractaments d’estètica, el joc o negocis. Les termes romanes de Sant Boi eren privades i formaven part de l’àmbit domèstic d’una vila romana.

Aquestes termes estaven formades per dos cossos d’edificació paral·lels: L’un contenia les cambres fredes: l’apodyterium o el vestidor, el frigidarium o sala freda i la cella piscinalis (piscina d’aigua freda). L’altre albergava les cambres calentes: tepidarium o sala tèbia, sudatorium o sala de bany de vapor i caldarium o sala de bany calent.

Poc després del seu descobriment, el 1953, es duen a terme diverses intervencions per part de la Diputació de Barcelona, ja que havien sigut demanades per l’Ajuntament. És aleshores quan es fan les primeres consolidacions i restauracions a l’edifici, dutes a terme entre el 1956 i el 1975 pel Servei de Catalogació i Conservació de Monuments.

Hi ha una segona fase de treballs, iniciada el 1989, els quals van desvetllar la data de fundació del monument, cap al 200 dC, que la podem relacionar amb conjunts termals coetanis dels Balcans i del curs baix del Danubi, cosa que va demostrar, una vegada més, l’extraordinària fluïdesa de la circulació d’homes i d’idees a través de l’Imperi Romà.

 

HORARIS
Divendres de 17 a 20 h
Dissabtes de 11 a 14 i de 17 a 20 h
Diumenges de 11 a 14 h

PREUS
Visita a les Termes Romanes: 1 €
Ticket 3 x 1 d’accés als 3 espais museístics: 3 €

Descomptes
Del 50%: estudiants, membres d’entitats culturals i d’associacions socioculturals i professionals.
Entrada gratuïta: Tots els primers diumenges de mes, menors de 12 anys, majors de 65 anys i membres de l’ICOM.

COM ARRIBAR-HI
FGC: Estació FGC Sant Boi. Línies S8, S33, R5