Centre d'Estudis Comarcal del Baix Llobregat | Carrer Estelí, 10 | 08980 Sant Feliu de Llobregat

93 666 35 27 cecbll@llobregat.info

PESSEBRE VIVENT DE CORBERA

Data/Hora
Desembre 2018 – gener 2019

Localització
Carrer del Canigó, 41 (Corbera de Llobregat)

 

El Pessebre Vivent de Corbera, organitzat per l’Associació Amics de Corbera, és considerat el primer pessebre vivent de Catalunya.

Creat per en Josep Rodrigo i Puig (La Palma de Cervelló 1922-Corbera de Llobregat 2003) es va representar per primera vegada el 24 de desembre de 1962. Durant gairebé mig segle ha atret més de 850.000 persones, amb un total de més de 1.600 representacions. Cada temporada el pessebre evoluciona i incorpora noves escenes, personatges o construccions.

El públic es passeja pels camins del pessebre guiat per una narració del text de l’Evangeli enriquit per comentaris en prosa i poesia. El pessebre incorpora uns 225 actors que col·laboren de forma desinteressada, vestits segons la tradició hebrea i catalana, que representen múltiples escenes, incloent l’Anunciació de l’Àngel a la Verge, els Pastors i les ovelles, les Bugaderes, les Filadores, el Naixement a la Cova, l’Anunci de l’Àngel als Pastors, l’Adoració dels Pastors i els Reis, la Fugida a Egipte, la vida a Natzaret i escenes típiques de masies catalanes amb oficis tradicionals i tradicions com les nadales i el caga tió.