Centre d'Estudis Comarcal del Baix Llobregat | Carrer Estelí, 10 | 08980 Sant Feliu de Llobregat

93 666 35 27 cecbll@llobregat.info

Parc Natural del Garraf

Avinyonet del Penedès,Begues, Castelldefels, Gavà, Olesa de Bonesvalls, Olivella, Sant Pere de Ribes, Sitges i Vilanova i la Geltrú

El Parc Natural del Garraf és un espai d’interès natural de 12.376 hectàrees gestionat per l’Àrea d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona.

En el parc hom troba restes d’antiga ocupació humana com el castell d’Eramprunyà i els poblets abandonats de Campdàsens i Jafre, i masies que encara es dediquen a l’agricultura o a serveis del parc com Can Planes i La Pleta.

La situació costanera determina un clima típicament mediterrani, amb escasses però torrencials pluges de primavera i tardor, suaus i temperats hiverns, i calorosos i eixuts estius. Aquesta última característica delimita el nombre d’espècies animals capaces d’assentar-s’hi. Les plantes, per tal de resistir aquestes condicions, desenvolupen una sèrie d’adaptacions encaminades a la supervivència i a la millora de l’efectivitat en la competència amb altres vegetals.

El caràcter torrencial de les pluges provoca una erosió mecànica extraordinàriament potent que arrossega tot tipus de materials; si hi afegim l’erosió química, que dissol la roca calcària, l’efecte és impressionant: valls i rieres profundes i escarpades, d’un tortuós i bell traçat que la gent del país anomena fondos.

 

CONTACTE
Carretera del Rat Penat, km 3,5. Sitges
Tel. 935 971 819 / mail:p.garraf@diba.cat
De dilluns a divendres de 8 a 15 h