Centre d'Estudis Comarcal del Baix Llobregat | Carrer Estelí, 10 | 08980 Sant Feliu de Llobregat

93 666 35 27 cecbll@llobregat.info

Parc Natural de la Serra de Collserola

Àrea Metropolitana de Barcelona

El Parc Natural de la Serra de Collserola és un parc de 8.259 hectàrees situat a la serra de Collserola que gaudeix de protecció oficial des de 1953 i l’any 2010 va ser declarat parc natural per la Generalitat de Catalunya.

El parc es troba repartit en nou termes municipals (Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Esplugues de Llobregat, Molins de Rei, Montcada i Reixac, el Papiol, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern) i és gestionat pel Consorci del Parc de Collserola que inclou la Diputació de Barcelona i els municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Collserola conté una àmplia mostra d’ambients naturals mediterranis, en els que hi trobem predominantment boscos. Aquests, juntament amb diverses formacions de vegetació baixa, formen un mosaic que acull una variada fauna. Hi són presents gairebé totes les espècies animals del bosc mediterrani. Aquesta diversitat és la riquesa biològica de la serra.

Per tal de preservar aquest espai tant notable, es va redactar i aprovar el Pla Especial d’Ordenació i de Protecció del Medi Natural (1987). El Consorci del Parc de Collserola, és l’organisme encarregat de desenvolupar la gestió del Parc, fent compatibles els dos objectius bàsics del Pla Especial: conservar els recursos naturals i l’equilibri ecològic, alhora que donar resposta a la demanda de lleure i aprenentatge dels ciutadans.

 

CONTACTE
Ctra. de l’Església, 92, Barcelona.
Tel. 932 80 35 52