Centre d'Estudis Comarcal del Baix Llobregat | Carrer Estelí, 10 | 08980 Sant Feliu de Llobregat

93 666 35 27 cecbll@llobregat.info

Parc Natural de la Muntanya de Montserrat

Recinte del Monestir de Montserrat s/n. Monistrol de Montserrat

La superfície del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat és de 3.630 ha (inclou 1.981 ha de reserva natural) i una zona de protecció (ZP) de 4.039 ha. El Parc és gestionat pel Patronat de la Muntanya de Montserrat. Els motius de la seva instauració es basen en la importància religiosa i cultural del Monestir i del Santuari i en la bellesa i la singularitat de la muntanya.

La Muntanya de Montserrat i els seus entorns són espais d’interès natural que estan protegits amb l’objectiu de compatibilitzar els valors naturals, culturals i històrics amb la vida diària dels seus habitants, la difusió i la recerca del seu patrimoni i el gaudi dels visitants.

La Muntanya de Montserrat presenta unes característiques tan sorprenents que ha esdevingut un dels símbols de Catalunya. Encara que té una aparença de muntanya més aviat erma i rocallosa, quan un s’endinsa pels seus camins descobreix fins a quin punt la vegetació és ufanosa i la fauna viu en estat salvatge.

Es poden fer les rutes: Travessia de les Agulles, Ruta de la font Gran a la font de Guilleumes, Ruta de les Ermites Romàniques, de Monistrol al portal de Montserrat, Camí dels Degollats, Camí del Serrat dels Gatells, camins rurals de la vinya Nova i l’Alzina Gran.

 

HORARI
Estiu: De dilluns a diumenge de 9.00 a 20.00 hores.
Hivern: De dilluns a diumenge de 9.00 a 18.00 hores.

CONTACTE
Telèfon: 93 835 06 44
E-mail: patronatmontserrat.presidencia@gencat.cat