Centre d'Estudis Comarcal del Baix Llobregat | Carrer Estelí, 10 | 08980 Sant Feliu de Llobregat

93 666 35 27 cecbll@llobregat.info

Parc de La Torreblanca

Carretera Reial, 167. Sant Just Desvern

El Parc de la Torreblanca és un parc ajardinat d’unes 12 hectàrees de l’àrea metropolitana de Barcelona, al municipi de Sant Just Desvern (Baix Llobregat),  tot i que també ocupa part de Sant Joan Despí i Sant Feliu de Llobregat  podent-s’hi accedir per qualsevol d’aquestes localitats. 

El centre dels jardins és ocupat per un estany quasi sec rodejat de diversos elements d’interès arquitectònic, dues coves artificials de caràcter romàntic, una amb embarcador. Damunt hi ha un templet eclèctic d’inspiració grega, envoltat per vuit columnes estriades d’estil corinti i pedestals de granit grisenc amb daus esculpits. Són de marbre blanc coronades per capitell del mateix material. Entorn del llac hi ha una torre mirador formada per paredat antic i coronada per merlets de maó, on es puja per una escala de caragol que conté un pou dins l’ull de l’escala. Finalment, un pont romàntic imitant fusta travessa un sector del llac.

Com que havia estat un jardí botànic, el parc consta d’una gran diversitat vegetal d’una gran bellesa i amb molt de valor. A part, també hi ha una bona diversitat de fauna. Malauradament, hi ha també animals abandonats als llacs, com els ànecs i oques de granja, o les tortugues de Florida.