Centre d'Estudis Comarcal del Baix Llobregat | Carrer Estelí, 10 | 08980 Sant Feliu de Llobregat

93 666 35 27 cecbll@llobregat.info

Museu Municipal de Molins de Rei

Carrer Pintor Fortuny, 55. Molins de Rei

El Museu de Molins de Rei va ser creat l’any 1953 en el si de la Fàbrica Tèxtil Can Samaranch com a iniciativa d’Enric Madorell i Claramunt (1897-1990), director d’aquesta indústria i una de les figures més vinculades a la història de la vila. A partir de l’obsequi d’uns teixits coptes del segles II i III que va fer el senyor Francesc Samaranch al seu director, aquest proposà als seus companys del Club Samaranch crear un petit museu tèxtil, que més endavant i degut a la creixent incorporació d’altres seccions es va veure ampliat a més aspectes de la història i la cultura molinenca.

Es va començar una tasca de recollida d’elements de la cultura popular a les cases de la vila. El Museu es va anar formant paral·lelament al procés de transformació que anava vivint el poble: s’enderrocaven edificis i es recollien materials que es considerava que podien tenir un interès històric o testimonial per al Museu. A més d’aquestes tasques, es van iniciar prospeccions arqueològiques a tota l’àrea d’influència de Molins de Rei.

L’espai aviat va resultar insuficient i es va decidir cercar un altre emplaçament, passant a fer-se’n càrrec l’Ajuntament. L’any 1968, el Museu va passar a ser municipal i finalment es va traslladar a l’emplaçament actual.

 

HORARIS

Visita lliure
Podeu visitar el Museu amb “visita lliure” tots els diumenges de 12:00 a 14:00 h. També podeu visitar-lo durant la setmana i per les tardes però cal concertar prèviament.

Sala d’exposicions temporals Ca n’Ametller
Des del mes de maig al mes de setembre: de dimarts a dissabte, de 17.30 a 20.30 h, diumenges i festius d’12.00 a 14.00 h.
Des del mes d’octubre al mes d’abril: de dimarts a dissabte, de 17 a 20h, diumenges i festius d’12.00 a 14.00 h.