Centre d'Estudis Comarcal del Baix Llobregat | Carrer Estelí, 10 | 08980 Sant Feliu de Llobregat

93 666 35 27 cecbll@llobregat.info

LA PASSIÓ D’ESPARREGUERA

Data/Hora
4/03/2018 – 1/05/2018

Localització
Av. Francesc Marimón, 83. Esparreguera

 

Les actuals Passions són una evolució lògica dels anomenats “misteris”. El “misteri” fou una representació dramàtica d’origen medieval en la qual eren escenificats passatges de la vida de Jesús, de la Mare de Déu o alguns sants. Posteriorment el gènere evolucionà: l’escenografia es complicà i les representacions sortiren de l’interior de l’església cap a les places. Aquesta evolució continuada féu que al segle XIV, el misteris ja s’haguessin convertit en autèntiques representacions teatrals.

La Passió d’Esparreguera ha sabut mantenir al llarg dels anys la seva estructura original i es representa en 37 escenes dividides en dues parts: la primera part al matí i la segona a la tarda. Aquesta estructura, poc freqüent en el teatre actual, la converteix en una festa popular per gaudir durant tot un dia. Els espectadors estan convidats a viure una jornada teatral tan singular que de ben segur repetiran en més d’una ocasió al llarg de la seva vida.

La versió actual del text, és una creació de l’artista esparreguerí Ramon Torruella Satorra, estrenada l’any 1960, que es manté fidel als textos evangèlics i s’adapta a la vegada a la nostra realitat més immediata.