Centre d'Estudis Comarcal del Baix Llobregat | Carrer Estelí, 10 | 08980 Sant Feliu de Llobregat

93 666 35 27 cecbll@llobregat.info

La Masia Museu de Pallejà

Plaça Verdaguer, 5. PALLEJÀ

La Masia Museu està situada a ca l’Albareda de la plaça, masia construïda l’any 1615 sobre una casa anterior, que després ha tingut diverses modificacions al llarg dels segles XVIII i XIX. Els seus propietaris, la família Albareda, van ser pagesos emfiteutes benestants, posseïdors d’altres masos i terres de conreu diverses. Eren productors de vi, oli, blat, sègol i altres cereals, fruita, etc.

La masia forma part del nucli urbà de la població. En aquest indret de la plaça Verdaguer, la vella masia ha vist transcórrer la vida pallejanenca al llarg de quatre segles. També ha viscut la transformació del poble durant els segles XVIII i XIX i la gran expansió del segle XX. Juntament amb dues cases més, a més de l’església parroquial i el cementiri, avui desapareguts, formaven una plaça anomenada plaça de la Sagrera o plaça del Poble.

El museu no és tan sols una exposició d’objectes vinculats a la història del poble, sinó que, situats en l’àmbit en què s’utilitzaven, aporten una visió etnològica i antropològica excepcional: la casa conserva amb força fidelitat el seu caràcter original, que, en esdevenir museu, s’ha convertit en una eina de divulgació del passat de Pallejà i de les formes de la vida quotidiana pròpies de la seva l’època.

 

HORARIS
Diumenges, de 12 a 14 hores, excepte a l’agost.
Visites concertades per a grups, prèvia reserva.
Telèfon: 93 663 22 55