Centre d'Estudis Comarcal del Baix Llobregat | Carrer Estelí, 10 | 08980 Sant Feliu de Llobregat

93 666 35 27 cecbll@llobregat.info

La caserna dels Carrabiners

El Prat de Llobregat

La caserna dels Carrabiners està situada vora la platja del Prat de Llobregat, a la desembocadura del canal de la dreta del Llobregat, just al final del camí de la Bunyola (antiga Carretera Fonda).

Visiteu aquest indret a tocar del mar i us remuntareu a mitjan segle XIX, quan per tal de controlar el contraban i vigilar la costa, es van construir els primers edificis de la caserna. Des d’aquest punt, el cos de carrabiners va participar en el salvament de vaixells i persones.

És un conjunt de tres edificis de planta baixa sobre un basament d’1 m d’alçada, amb parets de totxo i coberta a dos vessants. Un pavelló principal és disposat paral·lel a la costa, mentre dos pavellons laterals es disposen perpendicularment formant un gran pati, obert al mar.

L’accés principal es produïa des del Nord, pels laterals del pavelló central, mitjançant rampes que portaven fins al nivell del basament. Aquest, és més ample a la zona del pati, conformant una vorera perimetral, amb escales puntuals.

Les façanes dels edificis són compostes de mòduls amb porta central i dues finestres laterals, repetit fins a conformar els tres edificis. Una cornisa de formigó prefabricat contenia la canal de recollida d’aigües, amb canalons vistos per les façanes.

Les seves parets protegeixen la platja natural, tancada al públic, que la voreja i en vigilen la tranquil·litat, perquè espècies d’ocells com el corriol camanegre, la gavina corsa, la garsa de mar o l’àguila pescadora hi trobin aliment i refugi. 

 

HORARI
– De l’1 de novembre al 31 de març, de 9 a 17 h.
– De l’1 d’abril al 31 d’octubre, de 9 a 19 h.
*L’espai romandrà tancat els dies 25 i 26 de desembre i 1 i 6 de gener. La part superior de l’itinerari i la carretera fonda de la Bunyola, fins a les portes de fusta, inclòs l’accés a la pantalla mirador de Cal Tet, estarà obert permanentment.

CONTACTE
Consorci per a la Protecció i Gestió dels espais naturals del delta del Llobregat
Tel: 93 479 32 01