Centre d'Estudis Comarcal del Baix Llobregat | Carrer Estelí, 10 | 08980 Sant Feliu de Llobregat

93 666 35 27 cecbll@llobregat.info

El Parc Nou

El Prat de Llobregat

El Parc Nou del Prat de Llobregat es un dels parcs mes destacats del Delta. Esta situat al sud del municipi i en el marge dret del riu Llobregat, és una de les zones humides més important de Catalunya, com es el delta del Llobregat. Els terrenys que ocupa, abans hi havia terres de conreu. Al seu voltant es poden trobar els barris de Sant Cosme i la Granja i a una distancia molt pròxima es troba l’aeroport.

Al Parc Nou es fa evident des de primera vista la seva arbreda de pollancres. Els pollancres estan ben adaptats a les zones deltaiques. La forma del parc es triangular i te dues zones d’usos diferents. La part del centre està tancada i plena de pollancres, la perimetral es més oberta i el que domina en aquella part són els pins.

Hi ha camins de terra que et porten a diferents zones del parc. Al mig es pot contemplar un canal d’aigua, el qual comença en una font. Al final de tot es pot gaudir d’una explanada semicircular molt amplia. La part del pinar es troba al costat de la carretera de l’Aviació i és la zona més equipada del parc, ja que compte amb un parc de tràfic infantil, que ensenya als nens a aprendre mentre juguen, també hi ha un restaurant i una àrea de picnic. Darrera de les pistes poliesportives hi ha grans arbres on hi créixen; joncs, balca i lliris. Aquest espai és únicament per preservar la vegetació autòctona, la qual està molt cuidada.

L’objectiu del parc és el d’apropar la naturalesa a les persones.