Centre d'Estudis Comarcal del Baix Llobregat | Carrer Estelí, 10 | 08980 Sant Feliu de Llobregat

93 666 35 27 cecbll@llobregat.info

El Castell de Castelldefels

Plaça del Castell. Castelldefels

El Castell de Castelldefels, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, s’alça en el punt més alt d’un pujol, en posició dominant sobre la franja costanera entre el massís del Garraf i Barcelona. Data del segle XVI, encara que al segle X ja existia l’església que hi ha a l’interior. Va ser construït sobre restes ibèriques i romanes. Durant segles va ser utilitzat per controlar el territori i com a fortalesa de defensa contra les invasions àrabs, i entre els segles XVI i XVII contra els atacs de pirates barbarescos.

L’any 1897, Manuel Girona va comprar i va rehabilitar el Castell. Finalment el 1988 va ser adquirit per l’Ajuntament de Castelldefels i va començar el seu procés de recuperació fins avui dia. Actualment, les sales i els espais principals ja han estat restaurats i s’hi celebren diversos esdeveniments que formen part de la vida de la ciutat.
El segon diumenge de cada mes, hi ha la jornada de portes obertes, Diumenges al Castell, amb una mostra de comerç en les quadres, espectacles i actuacions a l’interior i als jardins del Castell.

HORARI
De gener a abril, d’11 a 14 hores i de 17 a 19 hores
De maig a setembre, d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores
D’octubre a desembre, d’11 a 14 hores i de 17 a 19 hores