Centre d'Estudis Comarcal del Baix Llobregat | Carrer Estelí, 10 | 08980 Sant Feliu de Llobregat

93 666 35 27 cecbll@llobregat.info

Del porxo de Santa Oliva al Collet de Sant Joan

L’itinerari comença al porxo de Santa Oliva, antic portal de la vila. Ens dirigim cap al nord i passem per sobre del Parc del Porxo de Santa Oliva i pel costat del carrer del Mestre Joan Llongueras. Aquí podrem veure una gran cruïlla de camins, nosaltres agafarem el segon camí començant per la dreta, és a dir, un camí que descendeix per sota d’un transformador d’electricitat. Just després, al cap de pocs segons, passarem pel costat d’un túnel del clavegueram que condueix les pluges de la muntanya fins al riu per sota del poble. Immediatament després, trobarem un camí que es desvia cap a la dreta, és el torrent de les Arengades, no l’agafem per seguir l’itinerari.

Al cap d’un centenar de metres de seguir el nostre camí, trobarem una petita cisterna de la Comunitat Minera Olesana, a partir d’aquí el camí comença a pujar suaument fins passat la masia de Can Llimona. Després el camí gira cap a la dreta i trobarem primerament una bifurcació que marxa per la dreta.

Seguint el camí de l’itinerari, passarem pel costat d’un habitacle  blanc. Seguirem per la pista fins a arribar al principi del camí del Samper, que deixarem a l’esquerra.

Continuant pel camí, passarem pel costat d’un corriol entre oliveres que baixa fins al torrent de les Comes; acostuma a haver-hi una fita amb pedres.

Seguirem per la pista forestal i veurem una panoràmica de la vila d’Olesa i l’entorn. Seguidament passarem per unes finques i finalment pujarem una inclinada pujada de ciment fins a arribar al coll de Sant Joan.

 

Durada: 45 minuts
Distància: 3,6 km