Centre d'Estudis Comarcal del Baix Llobregat | Carrer Estelí, 10 | 08980 Sant Feliu de Llobregat

93 666 35 27 cecbll@llobregat.info

Coves del Salnitre

Collbató

 Les coves del Salnitre, ubicades al massís de Montserrat són de sistema càrstic, en conglomerat, principalment calcaris. Són riques en minerals fosfatats i antigament hi va haver explotacions de salnitre. En el seu interior alberguen el conjunt de sales més grans de Catalunya.

Es diu que les seves formes orgàniques i ondulants van inspirar a Gaudí per a obres com la Sagrada Família. Als mesos de juliol, a la Sala de la Catedral, se celebra el «Festival Gong» que ofereix concerts de música de noves sonoritats.

La longitud visitable de les coves és de 549 metres amb un desnivell de 20 metres i una temperatura interior de 14 °C. La part superior de la cova no està adaptada per a la visita turística (és l’única zona que no és possible recórrer), però la resta s’il·lumina a mesura que el grup de visitants va avançant pel seu interior.

 

LES COVES DEL SALNITRE RESTARAN TANCADES PER UN PERÍODE DE 2-3 MESOS A PARTIR DEL GENER DE 2017 PER OBRES DE MILLORA A L’ACCÉS I AL RECORREGUT INTERIOR.  AVISAREM DE LA REOBERTURA! PER A MÉS INFO TRUQUEU AL 93.777.90.76.