Centre d'Estudis Comarcal del Baix Llobregat | Carrer Estelí, 10 | 08980 Sant Feliu de Llobregat

93 666 35 27 cecbll@llobregat.info

Can Negre

Plaça de Catalunya. Sant Joan Despí

Can Negre és una antiga masia situada a Sant Joan Despí. Fou transformada per l’arquitecte modernista Josep Maria Jujol i Gibert entre 1915 i 1930. És una obra declarada Bé Cultural d’Interès Nacional. Actualment pertany a l’ajuntament que la dedica a diverses activitats culturals,  i acull el Centre Jujol – Can Negre que forma part de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona. 

La façana principal és l’element més rellevant, està coronada per línies ondulants a l’estil de les façanes barroques, amb un component d’asimetria que no trenca l’harmonia del conjunt.

A l’interior hi destaca l’escala d’accés al primer pis, rematada amb la cúpula helicoïdal de planta octagonal, des de la qual es pot veure un plafó al sostre format per triangles, pintat de color blau i blanc i presidit per un àngel. La casa té una petita capella d’estil barroc de planta el·líptica,  amb decoració en colors blau, blanc, vermell i daurat, i amb una destacable llàntia de forja. Una altra dependència interessant és el menjador. També es conserva un ocell de ferro forjat que formava part de la reixa que tancava el jardí. 

 

HORARI
– De dilluns a divendres de 10 a 13 h
– De dilluns a dijous de 17’30 a 20 h
– Diumenges de 12 a 14 h