Centre d'Estudis Comarcal del Baix Llobregat | Carrer Estelí, 10 | 08980 Sant Feliu de Llobregat

93 666 35 27 cecbll@llobregat.info

Campanar d’Esparreguera

Pl. de Santa Eulàlia, 1. Esparreguera

El Campanar d’Esparreguera fa 63 metres d’alt fet que el converteix en un autèntic mirador del Llobregat. S’hi accedeix per l’interior de l’església Parroquial de Santa Eulàlia. Consta de 3 sales, -la sala de benvinguda, la sala dels pesos i la sala del rellotge-, el cos de campanes, la balconada i el cupulí. 

El campanar es situa entre l’extrem oest del mur meridional del temple i la sagristia, emplaçada a la cara sud de l’àbsis. El cos basamental de la torre s’adossa al mur de l’església, quedant-ne exempta tota la resta; existeix un passadís a l’inici del segon cos que comunica el campanar amb la coberta de l’església.

La torre està formada per dos cossos prismàtics, l’un dins de l’altre, que queden separats per una rampa de trenta-nou trams que condueix al cos de campanes; s’arriba a la part més alta del campanar a través d’una escala de cargol de seixanta-un graons que arrenca del tram final de la rampa.

Les visites guiades es realitzen amb un mínim de 6 persones i un màxim de 25. Es poden realitzar visites guiades per a grups escolars -s’han de concertar amb un mes d’antelació-.

Per concertar una visita guiada al campanar d’Esparreguera podeu enviar-nos un correu electrònic a amicsdelcampanar@gmail.com indicant el dia que voleu fer la visita i el número de persones. Tant aviat com puguem, ens posarem en contacte amb vosaltres.

No cobrem per la visita però hi ha la possibilitat de participar en el fons que estem fent per la nova campana fent un donatiu en finalitzar la visita.